Tolumbichki
Publikováno 15.06.2018 v 10:23 v kategorii Bez masa, přečteno: 37x
Suroviny: hladká mouka 185 g, tvaroh v kostce 1 ks (250 g), vejce 2 ks, ocet 1 lžíce, jedlá soda 1/2 lžičky (4 g), špetka soli, řepkový olej na smažení Sirup: cukr krupice 300 g, voda 600 ml Postup: Ze všeho nejdřív začněte připravovat sirup. Do hrnce dejte cukr s vodou a na středním plameni nechte vařit. Jeho příprava trvá asi 30–35 minut. Sirup se lehce zredukuje, ale nebude hustý. Do vyššího hrnce nalijte dostatečné množství oleje a nechte ho rozehřát. Do… Celý článek ›
Vaječné muffiny
Publikováno 15.06.2018 v 10:21 v kategorii Bez masa, přečteno: 22x
Potřebujeme:bylinky dle chuti, cuketa 1/2 ks, pepř dle chuti, rajče 1 ks, řepkový olej 1 čajová lžička, sůl dle chuti, vejce 4-5 ks Postup:Vejce krátce prošleháme, osolíme, opepříme a přidáme na drobno posekané bylinky dle chuti. Cuketu nakrájíme na malé kostičky a přidáme do směsi. Rajče rozdělíme na srpky. Připravíme si formičky na muffiny (ideální jsou silikonové) a lehce je vymažeme olejem. Na dno dáme vždy srpek rajčete a přelijeme vaječnou… Celý článek ›
Vařená mrkev se sezamovými semínky
Publikováno 15.06.2018 v 10:20 v kategorii Bez masa, přečteno: 35x
Ingredience: 4 ks velké mrkve, 3 lžíce Teriyaki omáčky, 1 lžíce sezamového oleje, 1 špetka sůl a pepř podle chuti, 1 lžíce světlých sezamových semínek - orestovaných, 1 lžíce nasekané pažitky Postup: Oloupanou mrkev diagonálně nakrájejte, dejte do hrnce a zalijte vodou, mrkev uvařte doměkka, uvařenou mrkev sceďte. Mrkev nasypte do rendlíku, přidejte Teriyaki omáčku, olej, podle chuti pepř a míchejte přibližně 2 minuty. Posypte sezamovými semínky a… Celý článek ›
VEGETERIÁNSKÝ SLANÝ KOLÁČ
Publikováno 15.06.2018 v 10:19 v kategorii Bez masa, přečteno: 24x
Ingredience: 1 listové těsto, 6 lžic kečupu, 1 menší cuketa, 2 větší rajčata, Hrst bazalky, 2 stroužky česneku, Sůl, pepř Postup: Listové těsto vyválejte a vyložte jím koláčovou formu. Česnek oloupejte a vložte do mixéru spolu s kečupem. Přidejte do něj i bazalku nasekanou nadrobno, špetku soli a čerstvě namletý pepř. Vše rozmixujte. Listové těsto na několika místech propíchejte vidličkou. Poté ho potřete připraveným červeným základem. Cuketu… Celý článek ›
Vrstvený pekáč z kořenové zeleniny
Publikováno 15.06.2018 v 10:18 v kategorii Bez masa, přečteno: 23x
Suroviny: máslo 30 g, cibule, oloupaná, nakrájená na kolečka 2 ks, česnek, oloupaný, nakrájený na plátky 2 stroužky, celer (asi 500 g), okrájený, nařezaný na tenká kolečka 1 hlíza, tymián s odstraněnými stonky 4 větvičky, šalvěj, najemno nasekaná 4 listy, sůl, čerstvě namletý černý pepř, pastinák nebo kořeny petržele (asi 300 g) 2 ks, mrkev (asi 250 g) 3 ks, velké brambory (asi 600 g) 3 ks, horký zeleninový vývar 3/4 l, malé klobásky 24… Celý článek ›
Zapečená zelenina s balkánským sýrem
Publikováno 15.06.2018 v 10:17 v kategorii Bez masa, přečteno: 30x
Seznam přísad: 5 ks větší rajče, 1 ks cuketa, 1 ks lilek, 1 ks cibule, 1 ks červená paprika, 1 balení balkánský sýr, olivový olej, sůl, pepř Postup přípravy: Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut na 180 stupňů. Poté z trouby vyjmeme, zeleninu promícháme a navrch poskládáme rozdrolený balkánský sýr.… Celý článek ›
Zapečené lilky po italsku
Publikováno 15.06.2018 v 10:16 v kategorii Bez masa, přečteno: 27x
Ingredience: 2 vetší lilky, podle potřeby sůl, trocha olivového oleje, 200 g mozzarelly, 1 menší cibule, 500 g vyzrálých rajčat, 1 hrst bazalky, podle chuti pepř, 1-2 stroužky česneku, 4 lžíce parmazánu Postup:Lilky nakrájíme na asi 1 cm široká kolečka. Rozprostřeme je vedle sebe, osolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Potom je opláchneme, dobře osušíme a osmažíme na pánvi po obou stranách dozlatova. Přebytečný olej necháme okapat na… Celý článek ›
Zapečený květák s kuskusem
Publikováno 15.06.2018 v 10:16 v kategorii Bez masa, přečteno: 32x
Ingredience:1 květák, 50 g tvrdého sýra, 300 ml mléka, podle chuti sůl, 1 lžička karí, 1/4 lžičky muškátového oříšku, 25 g másla, 3 lžíce kuskusu, 3 vejce, hrst mandlových lupínků Postup: Květák propláchneme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Pokud jsou příliš velké, můžeme je ještě rozkrojit na půlky. Sýr nastrouháme najemno. Do hrnce vlijeme mléko, přidáme špetku soli, karí a muškátový oříšek. Do takto ochuceného mléka vložíme kousky… Celý článek ›
Zapečený květák se sýrem
Publikováno 15.06.2018 v 10:15 v kategorii Bez masa, přečteno: 34x
Suroviny: velký květák, rozlámaný na jednotlivé růžičky 1 kg, malá oválná rajčátka, rozpůlená 8 ks, strouhanka 1 hrst, čerstvě nastrouhaný parmezán 2 lžíce, černý pepř Na omáčku: máslo 60 g, hladká mouka 60 g, mléko nebo polovina mléka a polovina vody 600 ml, bobkový list 1 ks, jarní cibulka, nasekaná 4 ks, anglická hořčice 1 lžíce, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek, nastrouhaný čedar 150 g Postup: Květák dejte do velkého hrnce vařící… Celý článek ›
Zapečený patizón s třemi sýry
Publikováno 15.06.2018 v 10:15 v kategorii Bez masa, přečteno: 40x
Potřebujeme: 6-10 brambor,patizón,100 g eidamu 30%, 100 g eidamu uzeného 30%, 150 g Président Créme de Camembert (tavený sýr camembert), cibule, vajíčka Postup:Nakrájíme brambory na plátky a patizón na kostičky. Pekáč polijeme trochou oleje. Brambory dáme na pekáč a na to vložíme kostky patizóna a na jemno nakrájenou cibuli. Poté nakrájíme eidam na kostičky a nasypeme do pekáče. Potřeme taveným camembertem a dáme do trouby na 30 minut při 200 °C. Po půl… Celý článek ›