Letní kapr
Publikováno 12.06.2018 v 13:38 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 20x
Potřebuje: citrónová šťáva, hladká mouka, mletá sladká paprika, máslo, cibule, bobkový list, nové koření, tymián Postup:Očištěné porce kapra osolíme, pokapeme mírně citrónovou šťávou a obalíme je v mouce smíchanou s mletou paprikou. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vložíme kapra, přidáme bobkový list, nové koření, tymián. Poklademe kousky másla, posypeme nakrájenou cibulí a pečeme v troubě asi 20 minut. Celý článek ›
Losos na asijský způsob
Publikováno 12.06.2018 v 13:38 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 26x
Ingredience: 1 cm čerstvého zázvoru, 1 stroužek česneku, 1 malá cibule, 1/2 čerstvé červené chilli papričky, 1 lžička sójové omáčky, 1 limetka, 1 lžíce olivového oleje, 2 filety lososa, koření 5 vůní, sůl, pepř Postup: Zázvor, česnek a cibuli jsem si oloupala, nakrájela na menší kousky a rozmixovala. Přidala jsem papričku, sójovou omáčku, šťávu z jedné limetky, olivový olej a společně dál mixovala v kašičku. Vzniklou směs jsem přelila do menší… Celý článek ›
Losos s krémem
Publikováno 12.06.2018 v 13:37 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 25x
Ingredience:2 filety z lososa, trocha soli a pepře, 200 g zakysaná smetana, 1 lžíce nasekaný čerstvý kopr, 1 lžíce máslo, 1 lžíce slunečnicový olej, 1 stroužek česnek, 1 krabička řeřicha, 100 ml bílé víno Postup:Lososa osolíme, opepříme a necháme chvilku uležet. Smetanu dáme do kastrůlku a zahřejeme k varu. Odstavíme a vmícháme kopr. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a lososa opečeme 4–5 minut z každé strany, pak vyndáme. Ve výpeku krátce opečeme… Celý článek ›
Losos s limetkovým máslem
Publikováno 12.06.2018 v 13:37 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 28x
Ingredience:4 porce lososa (cca 600 g), na potření olivový olej, 80 g másla, 1 lžíce šťávy z limetky, podle chuti sůl, trocha čerstvě mletého pepře, na ozdobu řeřicha a limetka, 300 g bulguru, 1 lžička vegety, pár lístků rukoly Postup:Lososa omyjeme, osušíme, slabě potřeme olivovým olejem a zprudka opečeme na suché pánvi z obou stran. Máslo utřeme se šťávou z limetky, solí a pepřem. Opečenou rybu přesuneme do pekáčku, ze všech stran potřeme limetkovým… Celý článek ›
Losos s pomerančovo-medovou omáčkou, černým sezamem a domácími bramborovými chipsy
Publikováno 12.06.2018 v 13:36 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 23x
Ingredience: 250 g čerstvého lososa, Šťáva z citrónu, Černý sezam, Sůl, pepř, 4 střední brambory, Olivový olej, Směs čerstvých bylinek (můžeme ale použít i koření, např. bylinkové máslo), 2 lžíce třtinového cukru, Šťáva ze 2 pomerančů, 1 lžíce medu, 1 lžíce másla Postup: Brambory si důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky (zhruba 2-3 mm). Do mísy si nalijeme asi čtyři lžíce olivového oleje a smícháme se směsí čerstvých bylinek a… Celý článek ›
Marinovaný a pečený losos
Publikováno 12.06.2018 v 13:34 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 22x
Seznam přísad: 500 g losos (nejlépe čerstvý - jen chlazený), 1 dl olivový olej, 3 lžíce bílé víno, 2 lžíce ocet balzamico, 2 stroužek prolisovaný česnek, 50 g sezamové semínko, 1 lžíce med, několik plátek citron, sůl, pepř Postup přípravy: Lososa omyjeme a osušíme. Ze zbylých ingrediencí namícháme v misce marinádu a lososa do ní naložíme. Přikryjeme fólií a necháme přes noc marinovat v ledničce. Druhý den lososa i s marinádou přemístíme do… Celý článek ›
Opilcův kapr
Publikováno 12.06.2018 v 13:33 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 25x
Ingredience: 4 větší porce kapra, 1 citron, 1 palička česneku, trocha soli, špetka drceného kmínu, na obalení hladká mouka smíchaná s trochou mleté sladké papriky, na pečení máslo a olej, 1 sklenice piva 10°, podle chuti dobromysl, petrželka, bazalka a další bylinky Postup: Porce ryby pokapeme citronem a necháme odležet. Oloupeme česnek a rozdrtíme ho se solí. Směsí potřeme rybu, posypeme ji kmínem, obalíme v mouce s trochou papriky a dáme na pekáč, v němž… Celý článek ›
Paprikový salát s krabími tyčinkami
Publikováno 12.06.2018 v 13:31 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 30x
Ingredience: 1 balení krabích tyčinek Surimi, 50 ml kořeněného rýžového octa, 2 lžičky asijské rybí omáčky, 1 lžička pískového cukru, 3 ks papriky - červená, zelená, oranžová, nebo žlutá, 1/2 lžičky chilli papričky, 1/2 ks salátové okurky, 5 snítek čerstvého koriandru Postup:Ocet, rybí omáčku a cukr prošlehejte v misce. Přidejte nakrájené papriky, nakrájenou chilli papričku, nakrájenou okurku bez semínek, nasekané lístky koriandru a nakrájené… Celý článek ›
Pečený kapr po řecku
Publikováno 12.06.2018 v 13:31 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 25x
Ingredience:1 středně velký kapr, 500 g brambory, 300 g rajčata, 4 cibule, 3 lžičky petrželová nať, dle chuti sůl, 1 lžička pepř, 2 lžičky skořice, 150 ml olej Postup:Kapra vykucháme, vykostíme, odřízneme hlavu a zbavíme jej kůže. Filety nasolíme, opepříme. Brambory nakrájíme na větší kusy, vložíme do zapékací mísy, osolíme je, posypeme skořicí a přidáme část oleje. Směs promícháme. Na brambory položíme filety z kapra. Přidáme velké kusy cibule… Celý článek ›
Pečený kapr po řecku
Publikováno 12.06.2018 v 13:31 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 26x
Ingredience:1 středně velký kapr, 500 g brambory, 300 g rajčata, 4 cibule, 3 lžičky petrželová nať, dle chuti sůl, 1 lžička pepř, 2 lžičky skořice, 150 ml olej Postup:Kapra vykucháme, vykostíme, odřízneme hlavu a zbavíme jej kůže. Filety nasolíme, opepříme. Brambory nakrájíme na větší kusy, vložíme do zapékací mísy, osolíme je, posypeme skořicí a přidáme část oleje. Směs promícháme. Na brambory položíme filety z kapra. Přidáme velké kusy cibule… Celý článek ›