Recepty z ráje

Přes 1000 receptů

Pečený losos s pepřovou omáčkou

Publikováno 12.06.2018 v 13:30 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 26x

Ingredience: 2 filety lososa po 100-150 g, citrón, sůl, 50 ml bílého suchého vína, 200 ml rostlinné smetany, 2 lžičky kuliček zeleného pepře, 1 lžička oliv. Oleje, 1 cuketa, 1 mrkev, tymián Postup: Lososa jsem si omyla, osušila, pokapala citrónovou šťávou, osolila a dala péct do trouby asi na 20 minut na 180 stupňů. Mezitím jsem si připravila omáčku. Do rendlíku jsem dala vařit víno, až se mi zredukovalo na polovinu. Poté jsem přidala smetanu, pepř a osolila.… Celý článek ›


Pikantní kapr od dehtáře

Publikováno 12.06.2018 v 13:29 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 27x

Ingredience:750 g očištěného kapra, na obalení hladká mouka Na potření kapra: 50 g hořčice, 50 g oleje, šťáva z 1/2 citronu, podle potřeby sůl a pepř Postup:Z kapra odstraníme kůži, osušíme ho, naporcujeme a obalíme v hladké mouce. Do misky dáme hořčici, do které pomalu zašleháváme olej a citronovou šťávu, osolíme a opepříme. Touto směsí potřeme kapří porce a opět je obalíme v hladké mouce. Smažíme velmi pomalu ze všech stran na oleji. Jako… Celý článek ›


Placičky z krabích tyčinek

Publikováno 12.06.2018 v 13:29 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 31x

Ingredience:250 g krabí tyčinky, 1 menší pórek, 3 vejce, 2 lžíce strouhanka, trocha libovolného koření na ryby, špetka soli, olej na smažení Postup: Krabí tyčinky a pórek nakrájíme nadrobno, přidáme vejce, strouhanku a koření na ryby a vše dobře promícháme. Pokud je třeba, jemně osolíme. Ze směsi tvoříme na pánvi s rozehřátým olejem placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší. Celý článek ›


Radegastův kapr

Publikováno 12.06.2018 v 13:28 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 21x

Suroviny: filety z kapra 800 g, citronová šťáva, anglická slanina 4 plátky, olej, cibule 1 ks, bobkový list 2 ks, pepř 6 kuliček, nové koření 6 kuliček, strouhaný perník 3 lžíce, pivo Radegast 500 ml, sůl Postup: Filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou a dáme odležet do chladu. Odleželé nakrájíme na porce a každou porci obalíme plátkem slaniny. Na pánvi rozehřejeme olej a rybu na něm z obou stran osmažíme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, všechno… Celý článek ›


Rizoto z mořských plodů

Publikováno 12.06.2018 v 13:26 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 25x

Ingredience: 300 g mořské plody (směs), 1 lžíce máslo, 2 stroužek česnek, sůl, 300 g rýže, 200 ml voda, 1 lžíce olej, 1 cibule, 50 g zázvor (čerstvý), 1/2 balení zelenina (mražená směs), kari, mletý pepř Postup: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji zesklovatíme. Na tento základ nasypeme propláchnutou rýži a zmrazenou zeleninovou směs. Osolíme, přidáme kari koření a oloupaný nadrobno nasekaný zázvor, zalijeme vroucí vodou a dusíme asi 25… Celý článek ›


Rybí filé na kari

Publikováno 12.06.2018 v 13:25 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 30x

Ingredience:750 g rybího filé, 2–3 lžíce kari koření, kousek másla, 2 stroužky česneku, 1 hrst vlašských ořechů, 200 g smetany 33%, podle chuti sůl Postup: Filé nakrájíme na kostky. Dáme je do mísy, přidáme karí a dobře promícháme, ryba by měla být kořením obalená. Na hlubší pánvi rozehřejeme máslo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které necháme na másle provonět. Pak přidáme rybu a smažíme. Mícháme opatrně, aby se ryba… Celý článek ›


Rybí filé pečené v jogurtu

Publikováno 12.06.2018 v 13:24 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 29x

Suroviny: olej 1 lžíce, máslo 1 lžíce, máslo na vymazání misky 1 lžíce, mražené rybí filé (z tresky nebo mořské štiky) 4 porce, rajský protlak 4 lžíce, vývar 150 ml, čerstvý nasekaný kopr 1 hrst, kopr na ozdobu 1 snítka, bílý jogurt 200 ml, strouhaný tvrdý sýr (gouda nebo eidam) 50 g, citron 1 ks, čerstvě mletý pepř, sůl Postup: Troubu rozpalte na 180 °C. Filé osolte a opepřete. Olej s máslem rozpusťte na pánvi, přidejte filé, po obou stranách je… Celý článek ›


Selský kapr v papilotě

Publikováno 12.06.2018 v 13:23 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 27x

Ingredience: 600 g kapra, 300 g vařených brambor, 4 stroužky česneku, 100 g slaniny, podle potřeby sůl, trocha drceného kmínu Postup:Porce kapra připravujeme jednotlivě zabalené v alobalu. Alobal použijeme raději dvojitě, aby se nám balíčky neroztrhly. Střed alobalu vymažeme olejem nebo sádlem, na něj rozložíme na plátky pokrájené uvařené brambory, posypeme směsí jemně nakrájené cibule, česneku a slaniny se solí a kmínem. Nahoru dáme osolené a okmínované… Celý článek ›


Smažený kapr s jogurtem a mandlemi

Publikováno 12.06.2018 v 13:19 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 29x

Seznam přísad: 1 ks očištěný kapr, Sůl, drcený kmín, 1 kelímek smetanový jogurt, hladká mouka, 2 ks vejce, Strouhanka, olej na smažení, 50 g máslo, 150 g mandlové plátky, zelená petrželka na ozdobu Postup přípravy: Očištěné podkovy z kapra osolíme, okmínujeme a potřeme bílým jogurtem. Poté vložíme na hodinu do ledničky. Po vyndání je (i s jogurtovou košilkou) obalíme v klasickém trojobalu – hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na hlubší… Celý článek ›


„Lepkavá“ kuřecí stehna

Publikováno 12.06.2018 v 13:14 v kategorii Kuřecí, přečteno: 23x

Suroviny: červené chilli papričky 3 ks, čerstvý zázvor 2 cm, voda 500 ml, sójová omáčka 170 ml, bílý vinný ocet 125 ml, cukr 170 g, kuřecí stehna 1 500 g, rajčatový protlak s chilli 25 ml Postup: Na pánev rozpálenou na vysokou teplotu dejte chilli papričky, nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, ocet a cukr a míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Potom stáhněte teplotu a nechte asi 20 minut pobublávat. Vmíchejte rajčatový protlak s chilli, vše nechte… Celý článek ›