Recepty z ráje

Přes 1000 receptů

Krémová česnečka s vejcem

Publikováno 01.10.2018 v 14:31 v kategorii Polévky, přečteno: 30x

Ingredience: česnek 1 celá palice, střední cibule 1 ks, máslo 3 lžíce,mléko 400 ml smetana 200 ml, celá vejce 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, medvědí česnek dle chuti Příprava: Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle ji necháme zesklovatět. Přihodíme pokrájený česnek a krátce ho orestujeme. Přilijeme mléko a přibližně deset minut vaříme. Když česnek změkne, rozmixujeme základ tyčovým mixérem dohladka. Naředíme ho podle potřeby mlékem, ve kterém… Celý článek ›


Pórkovo-mrkvovo-petrželovo-kurkumová polévka s klíčky a sezamem

Publikováno 01.10.2018 v 14:31 v kategorii Polévky, přečteno: 30x

Ingredience: pórek 1 ks, mrkev 2 ks, petržel 1 ks, česnek 4 stroužky, kurkuma 1 lžička, smetana na vaření 1 kelímek, zeleninový vývar 1 l, sůl dle chuti, pepř dle chuti, máslo dle potřeby Dozdobení: klíčky dle chuti sezam dle chuti, bylinky dle chuti Příprava:Plátek másla rozpustíme v hrnci a orestujeme na něm pórek, česnek, postrouhanou mrkev, petržel a lžičku kurkumy.Zalijeme vývarem a necháme probublat asi 20 minut. Pak vše rozmixujeme tyčovým… Celý článek ›


Pivní cibulačka

Publikováno 01.10.2018 v 14:16 v kategorii Polévky, přečteno: 41x

Suroviny:velké cibule 6 ks,máslo 100 g, česnek 2 stroužky, cukr krupice 1 lžička, rajčatový protlak 1 lžíce, škrobová moučka 1 lžíce, pivo 300 ml,hovězí vývar 750 ml,světlá bageta 1/2 ks,sýr typu camembert 120 g, sůl a čerstvě namletý pepř Postup:Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci se silným dnem rozehřejte máslo, přidejte cibuli a oloupaný prolisovaný česnek, vmíchejte cukr a nechte na středním stupni za stálého míchání karamelizovat. Trvá… Celý článek ›


Hovězí guláš nadivoko s červeným vínem

Publikováno 01.10.2018 v 14:15 v kategorii Hovězí, přečteno: 62x

Suroviny:750 g hovězí kližky, sůl, 2 lžíce másla, 2 cibule, 100 g slaniny, 400 ml červeného vína, 250 ml vývaru na podlití, 2 bobkové listy, 1 lžička nového koření, 1 lžička drceného pepře, ½ lžičky drceného jalovce, pár snítek tymiánu, malý kousek citronové kůry, 50 g rajčatového protlaku, 2 plátky chleba na zahuštění, 2 lžíce švestkových povidel Postup:Maso nakrájejte na kostky a osolte. Na rozpuštěném másle nechte nejprve zesklovatět cibuli… Celý článek ›


Kuřecí játra s mrkví a hráškem

Publikováno 27.09.2018 v 14:24 v kategorii Kuřecí, přečteno: 43x

Suroviny:500 g kuřecích jater, 100 g uzené slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 menší nakyslé jablko, 2 stroužky česneku na plátky, mražený hrášek, kuřecí vývar, lžička mleté papriky, rovná lžíce hladké mouky, kousek sádla, kmín, sůl, pepř, snítka tymiánu Postup:Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu. Jablko a mrkev nakrájíme na kousky, cibuli na proužky. Na kousku sádla opečeme slaninu.Přidáme kmín, cibuli, česnek a po zpěnění i mrkev.… Celý článek ›


Rychlý těstovinový salát

Publikováno 27.09.2018 v 14:23 v kategorii Těstoviny, přečteno: 31x

Suroviny:těstoviny,extra panenský olivový olej 1 lžíce,velká rajčata 2 ks,polníček 50 g,sterilovaná kukuřice 100 g, mozzarella 1 balení,česnek 1 stroužek,zakysaná smetana 3 lžíce, majonéza 1 lžíce, sůl a čerstvě namletý pepř Postup:Nejdřív uvařte těstoviny v osolené vodě s jednou lžící olivového oleje podle návodu na sáčku. Hotové těstoviny přeceďte a nechte vychladnout.Rajčata a polníček omyjte, rajčata nakrájejte na kostičky. Z mozzarelly a… Celý článek ›


Dýňové rizoto s krevetami, šalvějí a vínem

Publikováno 26.09.2018 v 08:43 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 44x

Ingredience: Na rizoto:1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 dýně hokkaido, 3 stroužky česneku,100 ml bílého vína, 1 hrnek rýže arborio, sůl,šalvěj, pepř, 1 hrst parmezánu, 1 lžíce másla Na krevety: 225 g loupaných krevet, 1 lžíce olivového oleje. 1 čerstvá chilli paprička, 1 stroužek česneku, sůl, pepř Postup:Dýni rozpulte, lžící z ní vydlabejte semínka a pokrájejte ji na kousky. Jednu velkou cibuli pokrájejte najemno a nechte zesklovatět na olivovém… Celý článek ›


Dýňovo-bramborové knedlíky

Publikováno 26.09.2018 v 08:30 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 42x

Suroviny:300 g jemně strouhané dýně, 300 g jemně strouhaných syrových brambor, 1 vejce, 1 starší rohlík na kostičky, 1/2 hrnku burisonů, cca 3/4-1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, sůl, sekaná petrželka nebo libeček Postup:Všechny suroviny smícháme a dáme vařit osolenou vodu. Než se voda začne vařit, těsto si chvíli odpočine. Jestli malinko zřídne, přidáme trochu mouky.Doporučuji udělat jeden knedlík o velikosti pingpongového míčku a… Celý článek ›


Kuře s dýní, jablíčky a medovou zálivkou

Publikováno 26.09.2018 v 08:29 v kategorii Kuřecí, přečteno: 38x

Ingredience: 1 ks kuře – chlazené, grilovací koření, med – lesní, čerstvé máslo, dýně Hokkaido, červená jablíčka, voda Postup:Předehřejeme si troubu. Kuře položíme do pekáčku a důkladně vetřeme grilovací koření.Dýni rozkrojíme a vydlabeme vnitřek se semínky. Nakrájíme ji na větší kostky a odkrojíme slupku. Jablíčka zbavíme jadřinců a rozkrájíme na měsíčky. Kuře obložíme dýní a jablíčky. Vše pokapeme lesním medem. Přidáme plátky… Celý článek ›


Kýtové kousky na hořčici s medem

Publikováno 26.09.2018 v 08:26 v kategorii Vepřové, přečteno: 39x

Suroviny:600g vepřové kýty, 2 lžíce oleje, 2 menší cibule, 2 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce medu, 2 stroužky prolisovaného česneku, sůl, pepř, 1 lžička sušeného tymiánu, 2 hrnky vývaru (či více dle potřeby), 1 lžíce hladké mouky na zatření Postup:Maso nakrájíme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme česnek a maso a dobře orestujeme. Přidáme vývar, hořčici, med a tymián a necháme dusit za… Celý článek ›