Gnocchi s kuřecím masem, zapečené s hořčičnou smetanou
Publikováno 18.09.2018 v 08:29 v kategorii Kuřecí, přečteno: 34x
Suroviny:500 g chlazených gnocchi, 3 kuřecí prsa, 1 cibule, sůl, pepř, sušený česnek v prášku, 250 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, pár snítek estragonu nebo jiná bylinka, 150 g goudy, olejPostup:Noky uvaříme podle návodu na obalu. Maso nakrájíme na menší kousky a spolu s nasekanou cibulí ho orestujeme doměkka na rozehřátém oleji, pak ho osolíme, opepříme a dochutíme lžičkou sušeného česneku.Takto připravené maso dáme do pekáčku,… Celý článek ›
Nejlepší švédské kuličky se smetanovou omáčkou
Publikováno 14.09.2018 v 09:23 v kategorii Mleté maso, přečteno: 34x
Suroviny:mleté maso 500 g,strouhanka (nejlépe z den starého pečiva, ne úplně suchá) 1 hrst,hladkolistá petržel, nasekaná 1 lžíce,mleté nové koření 1/4 lžičky,mletý muškátový oříšek 1/4 lžičky,nadrobno nakrájená cibule 1 hrst,sušený granulovaný česnek 1/2 lžičky,vejce 1 ks,olivový olej 1 lžíce Omáčka: máslo 5 lžic, hladká mouka 3 lžíce, vývar 500 ml, smetana ke šlehání (33 % tuku) 250 ml, worchesterová omáčka 1 lžíce, dijonská hořčice… Celý článek ›
Burgundské hovězí s máslovou bramborovou kaší
Publikováno 14.09.2018 v 08:11 v kategorii Hovězí, přečteno: 28x
Suroviny:1 kg hovězího masa (kližka/ loupaná plec), 1 lžíce máslo, 2 lžíce přepuštěného másla nebo oleje, 1 mrkev, 1 řapík celeru, 100 g slaniny, 1 větší mrkev, 2 řapíky celeru, 100 g malých žampionů, 100 g celeru, 1 cibule, 1 velký stroužek česneku, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička třtinového cukru, 1 láhev červeného vína, 500 ml silného hovězího vývaru, snítka tymiánu, snítka rozmarýnu, bobkové listy, 60-100 g studeného másla, mletý… Celý článek ›
Pečená jablka s mascarpone
Publikováno 12.09.2018 v 14:17 v kategorii Moučníky, přečteno: 28x
Suroviny:4 středně velká jablka, 50g rozinek, 2 lžíce rumu, 50g nahrubo nasekaných ořechů, 4 balíčky třtinového karamelového cukru, 4 lžíce másla Krém: 200g mascarpone, 2 balíčky vanilkového cukru, citronová kůra Postup: Jablka se slupkou omyjeme, osušíme, přepůlíme a lžičkou vydlabeme dužinu kolem jadřince. Rozinky namočíme do rumu, promícháme je s nasekanými ořechy, karamelovým cukrem a směsí naplníme jablka, navrch položíme lžíci másla. Jablka… Celý článek ›
Křehké řezy s bílkovou krustou
Publikováno 12.09.2018 v 14:16 v kategorii Řezy, přečteno: 46x
Suroviny:Těsto: 500g polohrubé mouky, 100g moučkového cukru, 1 vejce, 1 kypřící prášek, trošku mléka, 250g másla, tuk na plech Náplň: 600g krájených povařených slazených jablek, 100g nahrubo nastrouhaného perníku na pečení, 5 bílků, 250g jemného moučkového cukru, špetka soli Postup:Do mísy prosejeme mouku, smícháme ji s kypřícím práškem, přidáme nasekané máslo, cukr, vejce a trošku mléka a vypracujeme těsto, to rozložíme na vymazaný plech. Celý článek ›
Králičí frikasé s houbami
Publikováno 12.09.2018 v 14:15 v kategorii Králík, přečteno: 43x
Suroviny:1 větší králík, 600ml suchého vína, 500g směsi lesních hub, 3 mrkve, 2 větší cibule, 2 stroužky česneku, pár snítek čerstvého tymiánu a šalvěje, 4 bobkové listy, trocha bylinkového vývaru, 1 citron, olivový olej, sůl, pepř, petrželka Postup:Houby očistíme a pokrájíme na větší kousky. Králíka omyjeme, osušíme, rozdělíme na porce, ty osolíme, opepříme a pak je zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném olivovém oleji. Přidáme… Celý článek ›
Pastýřský koláč
Publikováno 12.09.2018 v 09:41 v kategorii Mleté maso, přečteno: 20x
Suroviny:600g mletého jehněčího masa, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 2 větší mrkve, 1 petržel, 200ml bílého vína, olivový olej, kmín, 800g vařených oloupaných brambor, 200ml smetany ke šlehání, svazek čerstvých bylinek, 150g másla, sůl a pepř Postup: Ve velké zapékací misce na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, mleté maso, sůl, pepř a kmín a za stálého míchání vše zprudka opečeme. Přidáme nadrobno pokrájenou… Celý článek ›
Květákové řízečky
Publikováno 12.09.2018 v 09:41 v kategorii Bez masa, přečteno: 44x
Suroviny:1 větší květák, 2 vejce, trochu mléka, hladká mouka, jemně mletá strouhanka, najemno nastrouhaný parmazán, sůl, olej na smaženíPostup:Květák očistíme, omyjeme a rozdělíme na menší růžičky. Ty dáme do většího hrnce, zalijeme je vodou, přidáme sůl a uvaříme do poloměkka. Pak vodu slijeme a květák necháme vychladnout. Růžičky květáku obalujeme postupně ve směsi mléka, špetky soli a hladké mouky, strouhanky a nastrouhaného parmazánu a… Celý článek ›
Španělský ptáček
Publikováno 12.09.2018 v 08:56 v kategorii Hovězí, přečteno: 33x
Suroviny: 2 velké tenké plátky zadního hovězího masa, trochu dijonské hořčice, 1 natvrdo uvařené vejce, 1 párek, 2 sladkokyselé okurky, 150 g plátků slaniny, 1 velká cibule, trocha oleje, pár plátků anglické slaniny, drcený kmín, hladká mouka na zahuštění, worcester, sůl a pepř Postup:Plátky masa naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme, z jedné strany je pak potřeme troškou hořčice, naplníme je slaninou, kouskem párku a vejce, okurkou a pak maso… Celý článek ›
Zajíc se smetanovou omáčkou
Publikováno 11.09.2018 v 11:16 v kategorii Zvěřina, přečteno: 30x
Ingredience: 1 zaječí zadek, 80 g slaniny, 120 g másla, 150 g kořenové zeleniny, 100 g cibule, 8 pepřů, 4 nová koření, bobkový list, tymián, citronová kůra, 250 ml zakysané smetany, 40 g mouky, citronová šťáva, vývar Příprava:Odblaněný a osolený zaječí zadek protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou. V pekáči na rozpuštěném másle si osmažíme do růžova na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, nasekanou cibulku, pepř, nové koření, tymián, bobkový… Celý článek ›