Lemon curd
Publikováno 19.06.2018 v 14:33 v kategorii Moučníky, přečteno: 20x
Citronový krém - Suroviny: žloutek 4 ks, třtinový cukr 70 g, citronová šťáva 70 ml, máslo 50 g, kůra z 2 bio citronů, jemně nastrouhaná Postup: Citrony důkladně omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se mohla stát zásadní chyba. Důsledně strouhejte pouze žlutou část kůry, bílá vrstva je totiž hořká. Smíchejte všechny ingredience a ve vodní lázni za občasného míchání zahřívejte tak dlouho, dokud krém… Celý článek ›
Linecký koláč s kytičkami z Lentilek
Publikováno 19.06.2018 v 14:31 v kategorii Koláče, přečteno: 32x
Ingredience: 1 balení lentilek Ingredience na korpus: 150 g hladké mouky, 1 žloutek, 70 g másla, 70 g moučkového cukru, 1 lžička citronové kůry Ingredience na náplň: 150 g ORION na vaření, 150 ml smetany ke šlehání, 15 g másla, 100 g jahod Postup přípravy: Z mouky, žloutku, másla, cukru, vody a citronové kůry vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové folie a uložte na hodinu do lednice. Po vychlazení vyválejte těsto do tloušťky asi 4 mm, vykrojte… Celý článek ›
Lotusový dezert
Publikováno 19.06.2018 v 14:30 v kategorii Moučníky, přečteno: 47x
Potřebujeme: 2 Lotus sušenky, 1 mascarpone, 2 smetany ke šlehání, ořechy dle chuti a momentální dostupnosti, třtinový cukr Postup: Postup je velmi jednoduchý. Nejprve společně do krému vyšleháme dvě smetany ke šlehání s jedním mascarpone. Na plech vyložený pečícím papírem naskládáme těsně vedle sebe Lotus sušenky, na to naneseme vrstvu krému. Pak pokračujeme další vrstvou sušenek a opět vrstva krému. Ořechy si nasekáme najemno, můžeme použít… Celý článek ›
Lučinová bábovka
Publikováno 19.06.2018 v 14:30 v kategorii Bábovky, přečteno: 23x
Co potřebujeme: 3 balení Lučina 100 g, 300 g polohrubé mouky, 200 g másla, 160 g třtinového cukru, 1 lžička sody, 1 lžička kurkumy, 1 lžička jemně mleté citrónové kůry, špetka soli, 4 lžice kakaa, 3 vejce Postup: Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Prosejeme mouku a smícháme se sodou, solí, kurkumou a citrónovou kůrou. Máslo ušleháme s cukrem do nadýchané pěny a pak postupně všleháme po lžících střídavě cukr, Lučinu a vejce. Část… Celý článek ›
Majolková bublanina
Publikováno 19.06.2018 v 14:29 v kategorii Moučníky, přečteno: 235x
Ingredience:4 vejce, 8 lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce majonézy, trocha citronové kůry, 12 lžic polohrubé mouky, 1/2 kypřicího prášku, 1 lžíce rumu, podle potřeby ovoce (čerstvé i kompotované) Postup:Do mísy vyklepneme celá vejce, přidáme cukry, 3 vrchovaté lžíce majonézy, trošku nastrouhané citronové kůry a rum pro navonění. Vše našleháme do hladké pěny. Poté postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme… Celý článek ›
Malinové řezy s bílou čokoládou
Publikováno 19.06.2018 v 14:29 v kategorii Řezy, přečteno: 25x
Suroviny: bílá čokoláda 300 g, máslo 250 g, cukr krupice 2 hrnky, vanilkový extrakt 1 lžička, prosátá hladká mouka 190 g, maliny 200 g, cukr moučka Postup:V rendlíku rozehřejte dohromady čokoládu, máslo a cukr a na mírném ohni míchejte, dokud se vše nerozpustí. Sundejte z ohně a nechte trochu vystydnout. Potom přidejte najednou vanilkový extrakt a vyšlehaná vejce. Do směsi vmíchejte mouku a maliny. Trochu vymažte a pečicím papírem vyložte pekáč 20 x 30 cm,… Celý článek ›
Malinove-clafouti
Publikováno 19.06.2018 v 14:28 v kategorii Moučníky, přečteno: 25x
Co potřebujeme: 300 g čerstvých malin, 1 balení Lučina 100 g, 150 g moučkového cukru, 50 g hladké mouky, 1 čajová lžička vanilkového extraktu, 3 vejce, 80 ml mléka, moučkový cukr na posypání Postup: Troubu předehřejeme na 200°C. Do formy vsypeme maliny. V míse smícháme Lučinu, cukr, mouku a extrakt. Postupně̌ přidáváme vejce a mléko a pořádné̌ promícháme. Směs nalijeme na maliny a v troubě̌ pečeme asi 20 minut. Po upečení posypeme moučkovým cukrem a… Celý článek ›
Mandlové válečky
Publikováno 19.06.2018 v 14:26 v kategorii Moučníky, přečteno: 23x
Ingredience: 200 g mletých mandlí, 125 g krupicového cukru, 2 malé vaječné bílky (cca 45 g), špetka soli, 1 ČL mandlového extraktu, 30 g meruňkového džemu, 15 - 20 g hladké mouky, plátky mandlí na obalení, cca 100 g Postup: Troubu předehřejeme na 160°C a 2 pečící plechy vyložíme pečícím papírem. Bílky ušleháme se solí skoro dotuha. Stěrkou jemně, ale dobře přimícháme mandle, cukr, hladkou mouku, extrakt a džem. Promícháme (bílky ztratí objem, což je… Celý článek ›
Margot řezy
Publikováno 19.06.2018 v 14:26 v kategorii Řezy, přečteno: 28x
Korpus: 440 ml polohrubá mouka, 220 ml cukr krupice, 110 ml olej, 220 ml vlažné mléko, 2 až 3 lžíce kakao, 1 ks prášek do pečiva, 3 ks vejce, 1 ks tyčinka Margot nebo jiná tyčinka podobné chuti Pařížská šlehačka: 1 ks šlehačka 33%, 100 g čokoláda Postup přípravy: Nejprve si den předem připravíme pařížskou šlehačku. V kastrůlku si svaříme šlehačky společně s čokoládou, dokud se vše důkladně nespojí. Necháme vychladnout nejdříve v pokojové… Celý článek ›
Citronový dort s Mascarpone
Publikováno 19.06.2018 v 14:25 v kategorii Dorty, přečteno: 32x
Ingredience:Těsto: 100g sušenek bez náplně (například Bebe), 125g másla Krém: 4 žloutky, 4 lžíce cukru, 1 citronová esence, 2 citrony, 500g Mascarpone Postup: Sušenky rozdrtíme a smícháme s povoleným máslem. Těsto dáme do nevymazané formy, uhladíme do výšky asi 2,5 cm a pečeme v předehřáté troubě 10-12 min na 200 stupňů. Žloutky s cukrem, citronovou šťávou a citronovou esencí vyšleháme do pěny, přimícháme mascarpone, zalijeme tím upečené těsto a… Celý článek ›