Recepty z ráje

Přes 1000 receptů

Jablečné čatní

Publikováno 15.06.2018 v 13:49 v kategorii Ostatní, přečteno: 27x

Seznam přísad: 900 g jablko, 3 ks střední cibule, 110 g rozinky, hrst koriandru, 340 g krystalový cukr, 420 ml ocet, Sůl, 1/2 lžičky skořice mletá Postup přípravy: Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rozinky propláchneme horkou vodou a nasekáme najemno. Všechny ingredience smícháme v hrnci, přivedeme k varu a mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Vaříme zhruba 90 minut a… Celý článek ›


Jahodové rizoto

Publikováno 15.06.2018 v 13:49 v kategorii Ostatní, přečteno: 29x

Seznam přísad: 2 ks jarní cibulka, 2 lžíce máslo, 300 g rýže (nejlépe arborio), 2 dl bílé víno, 400 g jahody, Sůl, asi 600 ml zeleninový vývar, 2 lžíce strouhaný parmazán, trochu vaječný likér, asi 100 g čerstvé jahody na ozdobu Postup: Jarní cibulky očistíme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme je na másle a přidáme k nim rýži. Zamícháme a ještě asi minutu (za stálého míchání) smažíme. Přilijeme bílé víno, přihodíme pokrájené jahody s troškou… Celý článek ›


Jelítkový prejt

Publikováno 15.06.2018 v 13:49 v kategorii Ostatní, přečteno: 46x

Ingredience: 100 g kroupy, 4 jelítka, 3 plátky veka, 2 cibule, 1 lžíce sádlo + na vymazání pekáče, trocha pepře a soli, 3 stroužky česnek, trocha mletého kmínu, majoránka dle chuti, 1 sáček kysané zelí, 1 lžička cukr, 400 g brambory Postup: Den předem namočené kroupy uvaříme doměkka. Veku navlhčíme. Cibuli osmahneme na lžíci sádla. Náplň z jelítek dáme do mísy a smícháme s cibulkou, kroupami, žemlí, ochutíme pepřem, česnekem, mletým kmínem a… Celý článek ›


Kaše ze zeleného hrášku s česnekovou klobásou

Publikováno 15.06.2018 v 13:48 v kategorii Luštěniny, přečteno: 32x

Ingredience: Na kaši: 50 dkg hrášku může být i mražený, 1 ks cibule, 3 stroužky rozmačkaného česneku, 1 lžíce soli, 1 lžíce mouky, 2 lžičky mleté červené papriky, 3 dl mléka, 2 dl vody, 1 lžička oleje Na česnekovou klobásu: 30 dekagramů klobásy, 2 lžičky sušeného česneku, 1 lžíce oleje Příprava: Hrášek dáme vařit se solí, rozmačkaným česnekem, 2 dl vody a celkovým množstvím vody. Pokud je hrášek mladý nebo mražený, uvaří se asi za 10-15… Celý článek ›


Koláč s pórkem a slaninou

Publikováno 15.06.2018 v 13:47 v kategorii Ostatní, přečteno: 30x

Ingredience: 1 listové těsto, 1 pórek, 1 červená cibule, 1 hrst hrášek, 200 g slanina nebo šunka, 2 vejce, 200 ml zakysaná smetana, trocha soli a pepře, tvrdý sýr podle chuti (eidam, gouda apod.) Postup:Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na plát, který vložíme do dortové formy tak, aby vznikly vyšší okraje přesahující přes formu. Na těsto rovnoměrně nasypeme nakrájený pórek, cibuli, hrášek a slaninu. Vejce rozšleháme v zakysané smetaně,… Celý článek ›


Koláč s uzeným

Publikováno 15.06.2018 v 13:46 v kategorii S uzeným, přečteno: 42x

Ingredience:750 g hrubé mouky, 700 ml vlažného mléka, 2 vejce, 3 lžíce sádla, 1 kostka droždí, podle potřeby sůl a pepř, 6 syrových brambor, 200 g anglické slaniny, 1 svazek jarních cibulek Postup:Mouku nasypeme do dostatečně velké mísy. Mléko prošleháme s vejci a rozehřátým sádlem. Do směsi rozdrobíme droždí a pak ji vmícháme do mouky. Přidáme sůl a pepř. Mísu zakryjeme utěrkou, postavíme na teplé místo a necháme těsto asi 30 minut kynout. Mezitím… Celý článek ›


Koláčky s nivou a cuketou

Publikováno 15.06.2018 v 13:46 v kategorii Ostatní, přečteno: 34x

Přísady: Na těsto: 300 g hladká mouka, ½ balíčku Kypřicí prášek do pečiva Dr.Oetker, 1 zarovnaná KL sůl, 1 zarovnaná KL cukr, 125 g tvaroh odtučněný, 100 ml olej, 100 ml voda Na náplň: cuketa střední (asi 200 g), 125 g bylinkový sýr (čerstvý krémový), 200 g tvrdý sýr plátkový (např. gouda), 200 g šunka (nakrájená na plátky) Příprava: Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, solí a cukrem. Přidáme tvaroh, olej a vodu a… Celý článek ›


Krkonošská míchanice

Publikováno 15.06.2018 v 13:45 v kategorii Ostatní, přečteno: 37x

Ingredience: 200 g zelí kysané, 1 kg bůček libový na pečení, 1 vejce, 1 velký hrnek mouka hrubá, 6 brambory, špetka sůl, špetka pepř Postup: Bůček opláchneme, osolíme a opepříme a dáme péct. Když už je maso úplně měkké‚ rozmačkáme je na malé kousky. Mezitím si oloupeme brambory. Nastrouháme je najemno‚ přidáme sůl‚ vejce, mouku a vypracujeme těsto. Přes síto děláme knedlíčky a vaříme je ve vroucí vodě. Když knedlíčky vyplavou‚ ihned je… Celý článek ›


Květáková "pizza"

Publikováno 15.06.2018 v 13:45 v kategorii Ostatní, přečteno: 31x

Suroviny:Těsto: menší květák, 50 g sýra eidam, vejce, provensálské koření Náplň: rajčatový protlak, šunka, sýr, kukuřice, pizza koření (nebo cokoliv podle chuti) Postup:Květák uvaříme doměkka a poté rozmačkáme (rozmixujeme). Přidáme nastrouhaný sýr, vejce, koření a zpracujeme těsto, které rozprostřeme do vymazané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 30 minut. Poté ozdobíme připravenými surovinami a dáme ještě na 5 - 10 minut dopéct. Celý článek ›


Květáková kaše

Publikováno 15.06.2018 v 13:44 v kategorii Ostatní, přečteno: 37x

Suroviny: květák 1 hlávka, máslo 100 g, olivový olej, muškátový oříšek, šalvěj 6 lístků, crème fraîche 1 lžíce, parmazán, slanina 5 plátků Postup: Růžičky květáku potřete máslem a dejte je na pekáč. Pokapejte olivovým olejem, posypte muškátovým oříškem, solí, pepřem a přidejte lístky šalvěje. Grilujte, dokud špičky květáku nezačnou hnědnout a květák nebude měkký (květák také můžete před grilováním spařit). Přendejte růžičky do… Celý článek ›