Recepty z rájePřes 1000 receptů

Články za měsíc Červen 2018

Vepřové kostky v zeleninové omáčce

Publikováno 15.06.2018 v 07:12 v kategorii Vepřové, přečteno: 30x

Ingredience: 3/4 kilogramů vepřové plece, 2 větší cibule, 1 větší mrkev, 1 větší petržel, 1/4 střední bulvy celeru, 1 hrst petrželové nati, 1/2 litru silného masového vývaru, 2 bobkové listy, 4 kuliček nového koření, dle chuti sůl, olej, čerstvě mletý pepř, máslová jíška, drcený kmín Příprava: Maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky a vše osolíme a opepříme a necháme chvilku odležet. Do hrnce si dáme asi 2 lžíce oleje a opečeme na… Celý článek ›


Vepřové kotletky na cibuli s bramborovými rösti

Publikováno 15.06.2018 v 07:10 v kategorii Vepřové, přečteno: 29x

Ingredience: 4 menší vepřová kotleta bez kosti, 2 lžíce sojová omáčka, 1 ks cibule, 1/3 červená chilli paprička, troška hladká mouka, sůl, mletý pepř, olej Rösti: 4 střední brambory, 1 lžička bramborový škrob, sůl, čerstvě mletý pepř, olej Postup:Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Cibuli nakrájíme na proužky a chilli papričku na kousíčky.Na pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme na ní cibuli do světle zlatavé… Celý článek ›


Vepřové kotlety dušené na cideru a meruňkách

Publikováno 15.06.2018 v 07:08 v kategorii Vepřové, přečteno: 26x

Suroviny: olej 2 lžíce, vepřová kotleta 4 ks, karotky 250 g, pórek, oloupaný a nakrájený na kolečka 2 ks, cibule, oloupaná a nakrájená na kolečka 1 ks, hladká mouka 1 lžíce, cider 500 ml, sušené meruňky 175 g, hrubozrnná hořčice 1 lžíce, sůl, čerstvě namletý černý pepř, šťouchané brambory a zelené fazolky k podávání Postup: Rozehřejte troubu na 180 °C u plynové na stupeň 4. Na pánvi rozpalte olej a opečte na něm maso po obou stranách i okrajích… Celý článek ›


Vepřové kotlety na bílém víně

Publikováno 15.06.2018 v 07:07 v kategorii Vepřové, přečteno: 30x

Ingredience: 4 ks vepřové kotlety s kostí, 5 lžic rostlinného oleje, 4 špetky soli, 4 špetky mletého pepře, 2 ks velké cibule, 250 ml bílého vína, 4 stroužky česneku, 1 lžička sušené šalvěje Na obalení: 0,5 hrnku hladké mouky Postup: Maso osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Maso opečte ze všech stran na rozehřátém oleji. K masu přidejte cibuli nakrájenou na čtvrtky, oloupaný celý česnek, vše posypte šalvěji, zalijte vínem a duste doměkka. Celý článek ›


Vepřové kotlety s karamelizovanými meruňkami a šalvějí

Publikováno 15.06.2018 v 07:06 v kategorii Vepřové, přečteno: 24x

Suroviny: vepřové kotlety bez kosti, 12 mm silné 4 ks (625 g celkem), sůl a čerstvě namletý pepř, olivový olej 3 lžíce, malá červená cibule, rozpůlená a nakrájená na plátky 1 ks, malé meruňky, rozpůlené a vypeckované (nebo 18 sušených) 12 ks, čerstvé šalvějové lístky 1/2 hrnku, balzamikový ocet 3 lžíce Postup: Vepřové kotlety osolte a opepřete. V pánvi ohřejte na střední až vysokou teplotu ½ lžíce olivového oleje. Přidejte vepřové maso a smažte… Celý článek ›


Vepřové kotlety v krémové šalvějové omáčce

Publikováno 15.06.2018 v 07:06 v kategorii Vepřové, přečteno: 21x

Suroviny: olivový olej 1 lžíce, vepřové kotlety 6 ks, sůl, čerstvě namletý černý pepř, cibule, nasekaný najemno 1 ks, česnek 2 stroužky, hladká mouka 50 g, kuřecí vývar 1 a 1/2 hrnku, suché bílé víno 1/4 hrnku, čerstvá šalvěj 18 lístků, cukr 1/2 lžičky, zakysaná smetana 1/4 hrnku, malé sladké brambory 6 ks Postup: Rozehřejte troubu na 160°C. V zapékací pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kotlety dozlatova. Ochuťte solí a čerstvě namletým černým… Celý článek ›


Vepřové kousky s cuketou pečené v hořčici

Publikováno 12.06.2018 v 14:54 v kategorii Vepřové, přečteno: 28x

Ingredience: 300 g vepřová plec, 150 g cuketa, 120 g plnotučná hořčice, 50 g slanina, 2 stroužky česnek, 1 ks cibule, saturejka, sůl, mletý pepř, olej Postup:Cibuli oloupeme, překrojíme napůl a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme, rozdrtíme plochou nože a dlaní a ještě posekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky, maso také. Cuketu rozkrájíme i se slupkou na kolečka.Do zapékací misky nalijeme trochu oleje, přisypeme cibuli a česnek, a také slaninu a maso.… Celý článek ›


Vepřové maso na kremžské hořčici

Publikováno 12.06.2018 v 14:54 v kategorii Vepřové, přečteno: 79x

Ingredience: cibule 150 g, sádlo 30 g, česnek 4 stroužky, vepřová kýta 500 g, sůl 1.5 ČL, hořčice kremžská 3 PL, voda 200 ml Postup: Cibuli a česnek očistíme. Pokrájíme a opečeme na sádle. Přidáme omyté, na nudličky nakrájené maso. Promícháváme, dokud se všechny kousky masa nezatáhnou. Přidáme sůl a hořčici. Podlijeme vodou a promícháme. Dusíme pod pokličkou 45 minut. Občas promícháme. Celý článek ›


Vepřové maso s medem a vlašskými ořechy

Publikováno 12.06.2018 v 14:53 v kategorii Vepřové, přečteno: 27x

Ingredience: vepřová kýta 300 g, sůl, pepř černý mletý, olej olivový 1 PL, olej olivový 1 PL, cibule 50 g, ořechy vlašské 80 g, med 5 PL, petrželová nať 1 PL, pepř chilli Postup: Vepřové maso nakrájíme na menší proužky nebo medailonky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme, na oleji rychle z obou stran osmažíme, aby se maso zatáhlo. Maso vyndáme, na pánvi zahřejeme olivový olej, na kterém osmahneme cibulku. Přidáme na menší kousky nalámané vlašské… Celý článek ›


Vepřové maso s pomerančovou kůrou

Publikováno 12.06.2018 v 14:53 v kategorii Vepřové, přečteno: 29x

Ingredience: 600g vepřového masa z kýty, 1 lžíce škrobové moučky, 2 ks pomeranče - šťáva a nastrouhaná kůra, 3 lžíce oleje, 3 špetky soli, 3 špetky mletého pepře Postup: Maso nakrájejte na širší nudličky. V kastrolu rozehřejete olej, přidejte maso, mírně osolte, opepřete a osmahněte dohněda. Přisypte škrobovou moučku, promíchejte, přidejte pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu a maso restujte za stálého míchání doměkka Celý článek ›