Recepty z rájePřes 1000 receptů

Články za rok 2018

Opilcův kapr

Publikováno 12.06.2018 v 13:33 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 25x

Ingredience: 4 větší porce kapra, 1 citron, 1 palička česneku, trocha soli, špetka drceného kmínu, na obalení hladká mouka smíchaná s trochou mleté sladké papriky, na pečení máslo a olej, 1 sklenice piva 10°, podle chuti dobromysl, petrželka, bazalka a další bylinky Postup: Porce ryby pokapeme citronem a necháme odležet. Oloupeme česnek a rozdrtíme ho se solí. Směsí potřeme rybu, posypeme ji kmínem, obalíme v mouce s trochou papriky a dáme na pekáč, v němž… Celý článek ›


Paprikový salát s krabími tyčinkami

Publikováno 12.06.2018 v 13:31 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 29x

Ingredience: 1 balení krabích tyčinek Surimi, 50 ml kořeněného rýžového octa, 2 lžičky asijské rybí omáčky, 1 lžička pískového cukru, 3 ks papriky - červená, zelená, oranžová, nebo žlutá, 1/2 lžičky chilli papričky, 1/2 ks salátové okurky, 5 snítek čerstvého koriandru Postup:Ocet, rybí omáčku a cukr prošlehejte v misce. Přidejte nakrájené papriky, nakrájenou chilli papričku, nakrájenou okurku bez semínek, nasekané lístky koriandru a nakrájené… Celý článek ›


Pečený kapr po řecku

Publikováno 12.06.2018 v 13:31 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 25x

Ingredience:1 středně velký kapr, 500 g brambory, 300 g rajčata, 4 cibule, 3 lžičky petrželová nať, dle chuti sůl, 1 lžička pepř, 2 lžičky skořice, 150 ml olej Postup:Kapra vykucháme, vykostíme, odřízneme hlavu a zbavíme jej kůže. Filety nasolíme, opepříme. Brambory nakrájíme na větší kusy, vložíme do zapékací mísy, osolíme je, posypeme skořicí a přidáme část oleje. Směs promícháme. Na brambory položíme filety z kapra. Přidáme velké kusy cibule… Celý článek ›


Pečený kapr po řecku

Publikováno 12.06.2018 v 13:31 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 26x

Ingredience:1 středně velký kapr, 500 g brambory, 300 g rajčata, 4 cibule, 3 lžičky petrželová nať, dle chuti sůl, 1 lžička pepř, 2 lžičky skořice, 150 ml olej Postup:Kapra vykucháme, vykostíme, odřízneme hlavu a zbavíme jej kůže. Filety nasolíme, opepříme. Brambory nakrájíme na větší kusy, vložíme do zapékací mísy, osolíme je, posypeme skořicí a přidáme část oleje. Směs promícháme. Na brambory položíme filety z kapra. Přidáme velké kusy cibule… Celý článek ›


Pečený losos s pepřovou omáčkou

Publikováno 12.06.2018 v 13:30 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 26x

Ingredience: 2 filety lososa po 100-150 g, citrón, sůl, 50 ml bílého suchého vína, 200 ml rostlinné smetany, 2 lžičky kuliček zeleného pepře, 1 lžička oliv. Oleje, 1 cuketa, 1 mrkev, tymián Postup: Lososa jsem si omyla, osušila, pokapala citrónovou šťávou, osolila a dala péct do trouby asi na 20 minut na 180 stupňů. Mezitím jsem si připravila omáčku. Do rendlíku jsem dala vařit víno, až se mi zredukovalo na polovinu. Poté jsem přidala smetanu, pepř a osolila.… Celý článek ›


Pikantní kapr od dehtáře

Publikováno 12.06.2018 v 13:29 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 26x

Ingredience:750 g očištěného kapra, na obalení hladká mouka Na potření kapra: 50 g hořčice, 50 g oleje, šťáva z 1/2 citronu, podle potřeby sůl a pepř Postup:Z kapra odstraníme kůži, osušíme ho, naporcujeme a obalíme v hladké mouce. Do misky dáme hořčici, do které pomalu zašleháváme olej a citronovou šťávu, osolíme a opepříme. Touto směsí potřeme kapří porce a opět je obalíme v hladké mouce. Smažíme velmi pomalu ze všech stran na oleji. Jako… Celý článek ›


Placičky z krabích tyčinek

Publikováno 12.06.2018 v 13:29 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 31x

Ingredience:250 g krabí tyčinky, 1 menší pórek, 3 vejce, 2 lžíce strouhanka, trocha libovolného koření na ryby, špetka soli, olej na smažení Postup: Krabí tyčinky a pórek nakrájíme nadrobno, přidáme vejce, strouhanku a koření na ryby a vše dobře promícháme. Pokud je třeba, jemně osolíme. Ze směsi tvoříme na pánvi s rozehřátým olejem placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší. Celý článek ›


Radegastův kapr

Publikováno 12.06.2018 v 13:28 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 21x

Suroviny: filety z kapra 800 g, citronová šťáva, anglická slanina 4 plátky, olej, cibule 1 ks, bobkový list 2 ks, pepř 6 kuliček, nové koření 6 kuliček, strouhaný perník 3 lžíce, pivo Radegast 500 ml, sůl Postup: Filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou a dáme odležet do chladu. Odleželé nakrájíme na porce a každou porci obalíme plátkem slaniny. Na pánvi rozehřejeme olej a rybu na něm z obou stran osmažíme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, všechno… Celý článek ›


Rizoto z mořských plodů

Publikováno 12.06.2018 v 13:26 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 25x

Ingredience: 300 g mořské plody (směs), 1 lžíce máslo, 2 stroužek česnek, sůl, 300 g rýže, 200 ml voda, 1 lžíce olej, 1 cibule, 50 g zázvor (čerstvý), 1/2 balení zelenina (mražená směs), kari, mletý pepř Postup: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji zesklovatíme. Na tento základ nasypeme propláchnutou rýži a zmrazenou zeleninovou směs. Osolíme, přidáme kari koření a oloupaný nadrobno nasekaný zázvor, zalijeme vroucí vodou a dusíme asi 25… Celý článek ›


Rybí filé na kari

Publikováno 12.06.2018 v 13:25 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 30x

Ingredience:750 g rybího filé, 2–3 lžíce kari koření, kousek másla, 2 stroužky česneku, 1 hrst vlašských ořechů, 200 g smetany 33%, podle chuti sůl Postup: Filé nakrájíme na kostky. Dáme je do mísy, přidáme karí a dobře promícháme, ryba by měla být kořením obalená. Na hlubší pánvi rozehřejeme máslo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které necháme na másle provonět. Pak přidáme rybu a smažíme. Mícháme opatrně, aby se ryba… Celý článek ›