Vepřový závitek s bazalkou
Publikováno 12.06.2018 v 14:07 v kategorii Vepřové, přečteno: 29x
Ingredience:2 větší vepřové plátky, 100 g anglické slaniny, sůl, pepř, pár lístků bazalky, 1 větší cibule, 100 g žampionů, 1,5 lžíce sojové máčky, 1,5 lžíce rybí omáčky, olejPostup: Omyté a osušené plátky masa naklepeme. Zlehka osolíme, opepříme, poklademe plátky anglické slaniny a lístky bazalky. Zavineme a párátky pořádně upevníme. Na olej dáme na osminky nakrájenou cibuli, na kousky nakrájené žampiony, přidáme sojovou a rybí omáčku,… Celý článek ›
Vylepšené řízky
Publikováno 12.06.2018 v 14:05 v kategorii Vepřové, přečteno: 21x
Ingredience:9 plátků vepřových řízků, strouhanku, olej Na marinádu:1 kelímek zakysané smetany,1 vejce, 2 lžíce solamylu, 1 lžíci vegety, 1-2 stroužky česneku utřeného, sýr eidam, mletý pepř, kari koření Postup:V misce si připravíme marinádu: vyšleháme vejce, přidáme kysanou smetanu, sůl, kari koření, prolisovaný česnek, solamyl a vše spolu dobře vymícháme. Kuřecí prsa omyjeme, pokrájíme na menší řízky a namočíme do připravené marinády.… Celý článek ›
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
Publikováno 12.06.2018 v 14:02 v kategorii Vepřové, přečteno: 26x
Suroviny: vepřové kotlety s kostí nebo bez 4 ks, smetana 1 ks, dijonská hořčice 2 vrchovaté lžíce, cibule 1–2 ks (podle velikosti), čerstvý tymián, otrhané lístečky 1 lžíce, mletý pepř, sůl, olej Postup: Kotlety naklepejte, po krajích na pár místech nařízněte, aby se nekroutily při pečení. Osolte, opepřete. Cibuli nakrájejte na proužky a orestujte na pánvi s olejem. Přendejte ji do pekáčku a na pánev vložte kotlety. Zprudka je opečte z obou stran… Celý článek ›
Žebírka s omáčkou barbecue
Publikováno 12.06.2018 v 14:01 v kategorii Vepřové, přečteno: 27x
Suroviny: 1 kg žebírek vepřových nebo jehněčích Marináda: 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce strouhaného křenu, 2 lžíce směsi Žebírka s medem Omáčka barbecue: Chilli mleté, 0.5 lžičky koření Zázvor mletý, 100 ml medu, 2 stroužky česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, 30 ml kečupu, 2 lžíce worcestrové omáčky Způsob přípravy: Připravíme marinádu z oleje, koření a křenu. Žebírka omyjeme, osušíme a potřeme marinádou a necháme ležet v… Celý článek ›
Poděbradské ragú z telecího masa
Publikováno 12.06.2018 v 13:58 v kategorii Telecí, přečteno: 36x
Suroviny: bobkový list 1 ks, celé nové koření 3 kuličky, telecí maso 600 g, kousek celeru, středně velká karotka 1 ks, malý květák 1 ks, hrst hrášku, máslo 1 lžíce, hladká mouka 1,5 lžíce, plnotučné mléko 1,5 šálku, citron 1 ks, cukr krupice 1 lžička, čerstvá hladkolistá petržel, sůl Postup: V malém hrnku v troše vody vyvařte bobkový list a nové koření. Maso nakrájejte na menší kostky a také je uvařte v malém množství osolené vody s… Celý článek ›
ČERVENÉ KARÍ S KREVETAMI
Publikováno 12.06.2018 v 13:54 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 22x
Seznam: krevety 16 kusů (celé, 16-20 kusů), zázvor 1 lžíce (nasekaný), česnek 1 lžíce (nasekaný), kari pasta 2 lžíce (červená, 2-4 lžíce), kokosové mléko 800 mililitrů, kafírové listy 4 kusy, rybí omáčka 4 lžíce (4-6 lžic), cukr třtinový 1 lžíce, bazalka 1 svazek (thajská), šťáva limetková (z 0.5 limetky), paprička chilli červená 1 kus, olej 1 lžíce (rostlinný), sůl, zelenina (libovolná: cuketa, fazolky, brokolice)) Postup: Ve větší pánvi… Celý článek ›
Asijský stir-fry s lososem
Publikováno 12.06.2018 v 13:51 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 28x
Suroviny: kůra a šťáva z 1 limetky, teriyaki omáčka 4 lžíce, filet z lososa s kůží, asi 125 g každý 2 ks, sušené méně vaječné nudle 2 klubka, mix barevné zeleniny 300 g, olej, sójová omáčka při podávání Postup: V mělké misce smíchejte teriyaki omáčku s nastrouhanou kůrou z limetky. Vložte filety z lososa, důkladně je omáčkou obalte a nechte asi 10 minut marinovat. Rozehřejte wok nebo pánev na střední teplotu a nalijte 1 lžíci rostlinného oleje.… Celý článek ›
Dačický kapr
Publikováno 12.06.2018 v 13:51 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 24x
Ingredience:4 porce kapra, 10 dkg slaniny, 3 stroužku česneku, 4 lžíce hladké mouky, 1 lžička sladké papriky, Sůl, Pepř, 1 – 2 lžíce oleje Postup: Kousky ryby protkneme proužky slaniny. Rozetřeme česnek se solí a pepřem, potřeme rybu a necháme chvilku odležet. Mouku smícháme s paprikou a ve vzniklé směsi obalíme. Vkládáme na rozpálený olej a pomalu opékáme. Nakonec vložíme rybu do středně vyhřáté trouby a ještě chvíli propékáme. Podáváme s… Celý článek ›
Grilovaný kapr s bramborem
Publikováno 12.06.2018 v 13:50 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 24x
Ingredience: 4 filety z kapra s kůží, 4 brambory, 8 cherry rajčat, 1 červená cibule, 1 citron, 1 snítka tymiánu, 1 snítka rozmarýnu, olej extra virgin, sůl, bílý pepř Postup: Filety osolíme a opepříme, kůži na několika místech nařízneme a rybu orestujeme na olivovém oleji, nejdříve ze strany s kůží. Jakmile se maso zatáhne, přidáme citronovou šťávu, rozmarýn a tymián a necháme chvilku restovat, aby se chutě spojily. Brambory oloupeme, uvaříme a… Celý článek ›
Grilovaný losos s meruňkami
Publikováno 12.06.2018 v 13:49 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 38x
Ingredience: 400g lososa, 4 ks meruněk, 2 ks citronů, 80 ml rozpuštěného másla, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sušeného rozmarýnu - nebo jiná oblíbená bylinka, 4 špetky soli, 4 špetky mletého černého pepře Postup: Máslo důkladně promíchejte s prolisovaným česnekem, pepřem a rozmarýnem. Meruňky rozpulte a vyndejte pecky. Citróny nakrájejte na tenké plátky. Lososa nakrájejte na stejně velké kousky a rybu osolte. Na špízy střídavě navlečte meruňky,… Celý článek ›