Čokoládové Truffle v jahodovém prášku
Publikováno 20.06.2018 v 07:33 v kategorii Moučníky, přečteno: 26x
Základ: 200 g hořká čokoláda, 100 g mléčná čokoláda, 1-2 PL likér Amaretto, 125 g mascarpone, Obal: 4 PL lyofilizované ovoce, 4 PL moučkový cukr Postup přípravy: Nad párou rozpustíme čokolády, necháme je vychladnout. V misce rozmícháme mascarpone, přidáme likér a promícháme. Postupně zašleháme rozpuštěnou a vychladlou čokoládu. Přikryjeme fólií a odložíme do chladničky ztuhnout. Necháme pouze do chvíle, dokud z hmoty můžeme pomocí malé lžičky… Celý článek ›
Čokoládovo-banánové muffiny
Publikováno 20.06.2018 v 07:32 v kategorii Muffiny, přečteno: 30x
Ingredience:125 g máslo, 100 g cukr krupice, 3 banány, 250 g polohrubá mouka, špetka soli, 1 vejce, 1 kypřicí prášek, 1 hořká čokoláda Postup:Rozpustíme máslo. Cukr a rozmačkané banány s vajíčkem přidáme do rozpuštěného másla. Mouku‚ špetku soli‚ prášek do pečiva a nastrouhanou nebo nasekanou čokoládu smícháme s banánovou směsí. Košíčky plníme těstem do 3/4 a pečeme v předehřáté troubě 25–30 minut při 180 °C. Upečené zdobíme podle chuti. Celý článek ›
Čokoládový koláč s hruškami
Publikováno 20.06.2018 v 07:31 v kategorii Koláče, přečteno: 22x
Na formu 20 × 30 cm potřebujete: 200 g másla + na vymazání formy, 300 g třtinového cukru, 4 velká vejce, 75 g hladké mouky, 50 g kakaa, mletý kardamom, 2 větší hrušky, 100 g 70% čokolády Postup: Troubu zapněte na 190 °C. Máslo rozpusťte, nasypte do něj cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Vejce prošlehejte vidličkou, přilijte k máslu a pořádně zamíchejte. Nakonec přidejte mouku, kakao a podle chuti trochu kardamomu. Hrušky oškrábejte, zbavte jádřinců a… Celý článek ›
Čokoládový koláč se sušenými švestkami
Publikováno 20.06.2018 v 07:30 v kategorii Koláče, přečteno: 28x
Ingredience: 1 Margot, 150 g másla, 250 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 1 vejce, 1 lžíce studené vody, 200 g hořké čokolády, 100 g mléčné čokolády, 500 ml smetany ke šlehání, 70 g másla, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 5 žloutků, 200 g sušených švestek, 100 ml rumu Postup přípravy: Sušené švestky namočíme do rumu. Z mouky, másla, cukru, vejce a vody vypracujeme hladké těsto a dáme do lednice alespoň na hodinu. Těsto tence rozválíme a… Celý článek ›
Čokoládový perník s lentilkami
Publikováno 20.06.2018 v 07:29 v kategorii Moučníky, přečteno: 212x
Ingredience: 1 ks Lentilky, 340 g hladké mouky, 1 lžíce kakaa Orion, 2 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1/2 sáčku prášku do perníku, 220 g cukru krupice, 250 ml mléka, 100 ml oleje, 1/2 lžičky skořice, 1 citrón, Sůl, máslo a hladká mouka na vymazání pekáčku, 50 g másla, 150 ml smetany ke šlehání, 200 g hořké čokolády Orion, 1 polévková lžíce oleje Postup přípravy: Troubu předehřejeme na 180°C. Mouku prosejeme přes cedník a smícháme… Celý článek ›
Čokoládový sen
Publikováno 20.06.2018 v 07:28 v kategorii Moučníky, přečteno: 23x
Ingredience:250 ml smetany ke šlehání, 100 ml mléka, pár kapek vanilkového extraktu, 220 g hladké mouky, 30 g kakaového prášku, špetka soli, 200 g cukru krupice, 450 g jahod, 2 lžíce cukru moučky, 2 lžíce nastrouhané čokolády na vaření, na posypání moučkový cukr Postup:V nádobě ušleháme smetanu, mléko a pár kapek vanilkového extraktu. Nemáme-li extrakt, nahradíme část cukru cukrem vanilinovým. Vzniklou směsí zalijeme prosátou mouku s kakaem, solí a… Celý článek ›
Čokoládový svařák
Publikováno 20.06.2018 v 07:27 v kategorii Moučníky, přečteno: 34x
Suroviny: ovocné víno 1 láhev, jablka 2 ks, rozmarýn 1 snítka, hřebíček 8 ks, celá skořice 2 ks, třtinový cukr 200 g, kakaový prášek 50 g, badyán 5 hvězdiček, čokoláda 60% 100 g Postup: Do hrnce nalijte víno, přidejte cukr, kakao a koření a přiveďte k varu. Jablka rozkrojte na půl a přidejte do hrnce. Nakonec v hrnci nechte rozpustit kousky čokolády a nápoj podávejte horký. Celý článek ›
Dezert s’mores
Publikováno 20.06.2018 v 07:26 v kategorii Moučníky, přečteno: 23x
Krusta: 1 hrnek změklé máslo, 1/2 hrnku cukr, 1 a 1/2 hrnku hladká mouka, 2 ks žloutek Krém: 200 g čokoláda, 50 g máslo, 100 g hladká mouka, 2 ks vejce Povrch: Marshmallow (bílé, barevné) Postup přípravy: Koláčovou, dortovou formu, či malý plech vymažeme trochou tuku a na dno vložíme kus pečicího papíru. Připravíme si krustu. Všechny ingredience smícháme v misce do hladkého těsta. Struktura a barva bude připomínat bramborový knedlík. Přibližně dvě… Celý článek ›
Dírkovaný pudinkově šlehačkový koláč
Publikováno 20.06.2018 v 07:25 v kategorii Koláče, přečteno: 27x
SUROVINY: těsto: 5 vajíčka, 250 g polohrubá mouka, 250 g moučkový cukr, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 dcl olej, 1 dcl voda, 1 lit. mléko, 2 kakaové nebo čokoládové pudinky. Krém:2 ks šlehačka v prášku,3 dcl mléka, 1 polev. Lžíce moučkový cukr, 2 ks vanilkový cukr, 700 ml zakysané pochoutkové smetany a Granko na posypání. POSTUP:Nejprve si uvařím pudink podle návodu.Žloutky smícháme s mouč. cukrem a vanilkovým cukrem, přidám olej, vodu a… Celý článek ›
Domácí Margotka jako z obchoďáku
Publikováno 20.06.2018 v 07:24 v kategorii Moučníky, přečteno: 24x
Suroviny: 50 g vlašských mletých ořechů, 50 g kokosu, 50 g moučkového cukru, 1 ks vaječný bílek, 1 lžíce rumu, 1 lžička másla. Kromě toho budeme potřebovat: čokoládová poleva, rozinky Postup přípravy: Připravíme si všechny suroviny. Vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné poloviny přidáme rozinky. Dáme do lednice alespoň na dvě hodiny ztuhnout. Těsto bez rozinek si dáme na mikrotenový sáček. Přikryjeme druhým. Rozválíme na… Celý článek ›