Recepty z rájePřes 1000 receptů

Články za měsíc Červen 2018

Čokoládový perník s lentilkami

Publikováno 20.06.2018 v 07:29 v kategorii Moučníky, přečteno: 212x

Ingredience: 1 ks Lentilky, 340 g hladké mouky, 1 lžíce kakaa Orion, 2 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1/2 sáčku prášku do perníku, 220 g cukru krupice, 250 ml mléka, 100 ml oleje, 1/2 lžičky skořice, 1 citrón, Sůl, máslo a hladká mouka na vymazání pekáčku, 50 g másla, 150 ml smetany ke šlehání, 200 g hořké čokolády Orion, 1 polévková lžíce oleje Postup přípravy: Troubu předehřejeme na 180°C. Mouku prosejeme přes cedník a smícháme… Celý článek ›


Čokoládový sen

Publikováno 20.06.2018 v 07:28 v kategorii Moučníky, přečteno: 22x

Ingredience:250 ml smetany ke šlehání, 100 ml mléka, pár kapek vanilkového extraktu, 220 g hladké mouky, 30 g kakaového prášku, špetka soli, 200 g cukru krupice, 450 g jahod, 2 lžíce cukru moučky, 2 lžíce nastrouhané čokolády na vaření, na posypání moučkový cukr Postup:V nádobě ušleháme smetanu, mléko a pár kapek vanilkového extraktu. Nemáme-li extrakt, nahradíme část cukru cukrem vanilinovým. Vzniklou směsí zalijeme prosátou mouku s kakaem, solí a… Celý článek ›


Čokoládový svařák

Publikováno 20.06.2018 v 07:27 v kategorii Moučníky, přečteno: 33x

Suroviny: ovocné víno 1 láhev, jablka 2 ks, rozmarýn 1 snítka, hřebíček 8 ks, celá skořice 2 ks, třtinový cukr 200 g, kakaový prášek 50 g, badyán 5 hvězdiček, čokoláda 60% 100 g Postup: Do hrnce nalijte víno, přidejte cukr, kakao a koření a přiveďte k varu. Jablka rozkrojte na půl a přidejte do hrnce. Nakonec v hrnci nechte rozpustit kousky čokolády a nápoj podávejte horký. Celý článek ›


Dezert s’mores

Publikováno 20.06.2018 v 07:26 v kategorii Moučníky, přečteno: 22x

Krusta: 1 hrnek změklé máslo, 1/2 hrnku cukr, 1 a 1/2 hrnku hladká mouka, 2 ks žloutek Krém: 200 g čokoláda, 50 g máslo, 100 g hladká mouka, 2 ks vejce Povrch: Marshmallow (bílé, barevné) Postup přípravy: Koláčovou, dortovou formu, či malý plech vymažeme trochou tuku a na dno vložíme kus pečicího papíru. Připravíme si krustu. Všechny ingredience smícháme v misce do hladkého těsta. Struktura a barva bude připomínat bramborový knedlík. Přibližně dvě… Celý článek ›


Dírkovaný pudinkově šlehačkový koláč

Publikováno 20.06.2018 v 07:25 v kategorii Koláče, přečteno: 27x

SUROVINY: těsto: 5 vajíčka, 250 g polohrubá mouka, 250 g moučkový cukr, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 dcl olej, 1 dcl voda, 1 lit. mléko, 2 kakaové nebo čokoládové pudinky. Krém:2 ks šlehačka v prášku,3 dcl mléka, 1 polev. Lžíce moučkový cukr, 2 ks vanilkový cukr, 700 ml zakysané pochoutkové smetany a Granko na posypání. POSTUP:Nejprve si uvařím pudink podle návodu.Žloutky smícháme s mouč. cukrem a vanilkovým cukrem, přidám olej, vodu a… Celý článek ›


Domácí Margotka jako z obchoďáku

Publikováno 20.06.2018 v 07:24 v kategorii Moučníky, přečteno: 23x

Suroviny: 50 g vlašských mletých ořechů, 50 g kokosu, 50 g moučkového cukru, 1 ks vaječný bílek, 1 lžíce rumu, 1 lžička másla. Kromě toho budeme potřebovat: čokoládová poleva, rozinky Postup přípravy: Připravíme si všechny suroviny. Vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné poloviny přidáme rozinky. Dáme do lednice alespoň na dvě hodiny ztuhnout. Těsto bez rozinek si dáme na mikrotenový sáček. Přikryjeme druhým. Rozválíme na… Celý článek ›


Domácí turecký med

Publikováno 19.06.2018 v 15:04 v kategorii Moučníky, přečteno: 18x

Seznam přísad: 3 ks bílek, 180 g moučkový cukr, 100 g med, 120 g lískové oříšky, oplatky Postup přípravy: Med dáme rozehřát. (Pozor! Nikdy ne vařit!) Bílky s cukrem postavíme do vařicí vody a šleháme do zhoustnutí. Pak tenkým pramínkem za stálého míchání přiléváme med. Nakonec přimícháme oříšky. Hmotu buď necháme ztuhnout, nebo jen prochladnout a pak ji natíráme na oplatku asi na 1 cm vysoko. Svrchu ji přikryjeme též oplatkou a zatížíme lehkým… Celý článek ›


Dortík se sušenkami a piškoty

Publikováno 19.06.2018 v 15:04 v kategorii Dorty, přečteno: 31x

Ingredience: Korpus: 200 g máslových sušenek, 100 g dětských piškotů, 180 g másla, na formu tuk Náplň: 250 ml vody, 3 lžíce mleté želatiny, 300 g nízkotučného tvarohu, 200 g ricotty, 100 ml citronové šťávy, 130 g cukru moučky, 150 ml smetany ke šlehání, 250 g čerstvých nebo mražených jahod Ozdobení: 120 g ricotty, 1 lžíce cukru moučky, 1 lžíce smetany ke šlehání, 13 drobných jahod Postup:Máslové sušenky a piškoty umeleme nebo rozmixujeme. Polovinu… Celý článek ›


Dvoubarevný koláč s rebarborou

Publikováno 19.06.2018 v 15:03 v kategorii Koláče, přečteno: 32x

Ingredience: Kakaové těsto: 300 g polohrubá mouka, 1/2 ks kypřicí prášek, 1 lžička skořice, 3 lžíce kakao, 150 g cukr krupice, 80 g olej, 1 vejce, 250 ml mléko Světlé těsto: 300 g polohrubá mouka, 1/2 ks kypřicí prášek, 150 g cukr krupice, 80 g olej, 1 vejce, 200 ml mléko Na posypání: 600 g rebarbora, podle chuti cukr krupice nebo moučka Postup:Nejdřív si uděláme kakaové těsto: do mísy prosejeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, skořicí a kakaem.… Celý článek ›


Dýňové brownies

Publikováno 19.06.2018 v 15:02 v kategorii Brownies, přečteno: 34x

Seznam přísad: 150 g hořká čokoláda, 2 lžíce kakao, 1/3 hrnku máslo, 1/2 hrnku cukr, 4 lžíce silná černá káva, 1 lžička vanilkový extrakt, 2 lžičky kypřicí prášek do pečiva, 1 lžička mletá skořice, špetka muškátový oříšek, 1/2 lžičky sůl, 1 a 1/2 hrnku dýňové pyré, 1 a 1/2 hrnku hladká mouka Postup přípravy:Do žáruvzdorné mísy nalámeme čokoládu, přidáme kakao, máslo a cukr. Nad vodní lázní rozehřejeme, dokud se nám vše nerozpustí a… Celý článek ›